Heräätkö aamuisin levänneenä, virkeänä ja hyväntuulisena? Joudutko käyttämään merkittäviä määriä piristeitä, heräiletkö usein tai etkö saa unen päästä kiinni?

 

Unettomuudella tarkoitetaan yksinkertaisesti kyvyttömyyttä nukkua riittävästi. Mielestämme on kiinnostavaa, että ihmiset kiinnittävät uneen vähemmän huomiota kuin esimerkiksi liikuntaan tai ruokaan, vaikka unta voidaan pitää terveydelle aivan yhtä tärkeänä asiana (esim. Partanen, 2014). Tarjoamme avuksi parasta kokemusperäistä ja tieteellistä tietoa yhdistävän Unikuntoon -ohjelman, joka on tutkitusti tehokas apu unettomuuteen.

 

Unikuntoon -ohjelma perustuu kognitiivista psykoterapiaa ja mindfulnessia yhdistävään hyväksymis- ja omistautumisterapiaan, joka on osoittautunut tehokkaaksi mm. masennuksen, unettomuuden, syömishäiriöiden ja jopa epilepsian hoidossa. Yksilö- tai ryhmämuotoinen ohjelma kestää kaksi kuukautta ja se sisältää kahdeksan tapaamista psykologin kanssa. Ohjelman aikana pureudutaan uneen liittyviin ongelmiin keskustelun lisäksi erilaisten konkreettisten tehtävien ja harjoitusten avulla, joita voit jatkaa omatoimisesti kurssin jälkeen.

 

Alla on tarkempi kuvaus ohjelman sisällöstä. Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat kysyä jotakin. Milloin sinä olet viimeksi mennyt nukkumaan hymy huulillasi? 

Ohjelman sisältö:

 

- psykologin kanssa laaditaan käyttäytymisanalyysi

- unihygienian ja uniongelmien perusmekanismeja

- omien itselle tärkeiden asioiden kirkastaminen

- rentoutumisharjoituksia

- harjoituksia ajatusten kontrolloimisesta luopumiseksi

- tietoisen läsnäolon harjoituksia  

- kotitehtäviä 

-unipäiväkirjan ja tarvittaessa muiden menetelmien käyttö

Ideana on antaa sinulle riittävän hyvät tiedot, taidot ja valmiudet hyvään uneen. 

Unikuntoon- ohjelma on mahdollista ottaa joko yksilö- tai ryhmämuotoisena. Saat nopeimmin avun yksilötapaamisilla 

Ota yhteyttä tästä.

Vastaamme 1-2 arkipäivän kuluessa.

Kiitos.

 

Etu- ja sukunimesi *
Etu- ja sukunimesi
Yksilö- vai ryhmämuotoinen Unikuntoon? *
Yksilö- vai ryhmämuotoinen Unikuntoon? *