Tunne ja järki ovat osa päätöksenteon erottamatonta kokonaisuutta, ja kummankin "puolen" kuuntelu on tärkeää. Järjen kieltä korostavassa yhteiskunnassamme on toisinaan mahdollista, että tunnepuoli tukahdutetaan liialla järkeilyllä. Siksi päädymme tekemään usein ahdistaviakin asioita. Toisinaan jokin epämiellyttävä tunne voi olla merkki siitä, että olet tekemässä jotakin sinulle asiaa jolloin se kuuluu ehdottomasti asiaan. Toisinaan ennen päätöksentekoa vallitseva tunne voi määrittää ennalta itse päätöksen suuntaa, erityisesti jos tilanteessa on mahdollista ennakoida pettymystä tai katumusta (Schwarz, 2000). 

Tiedepuoli jäi tässä viestissä nyt kyllä ohueksi, mutta toivon että tästä herää joka tapauksessa ajatuksia. Keho on kokonaisuus, jota kannattaa kuunnella. Miten tunteet ovat mukana sinun päätöksenteossasi? 

Listen to your whole system when facing new situations. Value and make wholehearted decisions by using both reason and emotion.

Comment