Henkiset kiikarit kasvattavat pienet asiat suuriksi. Kiikarit suuntaavat huomiotamme, ja ne vahvistavat yksityiskohtien voimaa sekä lempeässä että ankarassa. Kiikarien käyttö voi aiheuttaa voimakkaita ja kärjistyneitä asetelmia kuten "ota tai jätä" esimerkiksi alennusmyynneillä tai parisuhteissa. Masentunut ihminen voi käyttää kiikareita etsiäkseen niitä asioita, jotka ylläpitävät masennuksen kehää. 

Kiikareilla näkee yksittäisiä asioita, mutta harvemmin kokonaisuuksia. Voit vähentää ahdistusta laskemalla kiikarit alas. Ota askel taaksepäin, vedä syvään henkeä ja katso mistä kokonaisuudessa on kyse. Onko selkäsi todella seinää vasten? Mitä sinä kiikaroit? Mihin sinä haluat suunnata katseesi tänään? 

Kognitiivisen käyttäytymisterapian avulla voi opetella tasapainoista kiikareiden käyttöä. Lähde ja lisälukemista: https://www.psychologytoday.com/blog/fulfillment-any-age/201307/pump-your-happiness-strength-training-your-emotions 

Comment